• Imprimeix

Pati de les Magnòlies

Deu magnòlies repartides en dues bandes engalanen el pati.

rec_pati

Rere el llindar de la porta principal de l'antic Hospital, s'obre un dels espais més emblemàtics d'aquest edifici: el Pati de les Magnòlies. D'estructura rectangular actuava com a distribuïdor de les dependències hospitalàries alhora que contribuïa a la il·luminació de les dependències i a un millor ventilació de l'aire, totalment necessari en edificis amb funcions hospitalàries. El pati fou remodelat a finals del segle XIX amb la col·locació del paviment a càrrec del taller dels Porcalla i al 1928 fou rehabilitat i s'hi incorporaren els esgrafiats a càrrec del decorador Josep M. Busquets.

Els tons ocres dels esgrafiats juntament amb les deu magnòlies, repartides en les dues bandes del pati, ajuden a tenyir aquest espai d'una elegància i melangia romàntiques.