• Imprimeix

Jordi Turull 'La democràcia no està en venda'

El conseller de la Presidència afirma que “el futur polític de Catalunya el decidiran els catalans. No el decidirà el Govern de Catalunya, ni el govern de l’Estat, ni cap tribunal”

10/08/2017 20:08
El conseller Turull a Port de la Selva

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha afirmat avui que “la democràcia no està en venda i, per tant, la decisió del futur polític de Catalunya està en mans dels catalans”. D’aquesta manera, el conseller ha volgut deixar clar que cap de les noves ofertes de millores per a Catalunya del govern central no faran enrere la decisió dels catalans de votar l’1 d’octubre. Així ho ha dit al Port de la Selva on ha participat en l’acte “Esperant el sol de la llibertat” de l’ANC i on prèviament ha visitat l’Ajuntament del municipi.

Turull ha manifestat que el Govern català ja fa temps que no es creu cap de les “ofertes” que anuncia el govern central per a Catalunya “perquè ho han fet moltes vegades i no han tardat ni una setmana a incomplir-ho”. El conseller de la Presidència ha apuntat que “el govern de l’Estat s’ha de començar a fer càrrec que el futur polític de Catalunya el decidiran els catalans. No el decidirà el Govern de Catalunya, ni el govern de l’Estat, ni cap tribunal”. I ha afegit: “La decisió està en mans dels catalans i no ens mourem perquè és una cosa que s’han guanyat els catalans després de tant de temps de mobilitzacions i perquè el 80% vol decidir votant”.

Turull també ha considerat desafortunat i “bastant injust” el fet que la CUP hagi inclòs Artur Mas al cartell de la seva campanya a favor del sí. “Evidentment el cartell no m’ha agradat perquè el president Mas és un actiu que, entre d’altres coses, cal recordar que ha estat inhabilitat i condemnat per donar veu als ciutadans, per complir els seus compromisos amb els ciutadans de Catalunya. En aquests moments es tracta de sumar, no d’escampar”, ha dit.