• Imprimeix

President Puigdemont 'La nostra identitat, el nostre sentiment i la nostra voluntat de ser suraran sempre per damunt dels il·lusos ofegadors de Catalunya'

El cap de l’Executiu ha advertit els qui "ens intenten enfonsar" que "a la que es descuiden tornem a surar com a país”

17/06/2017 21:06
Fira del Tap

El president durant l'acte en el qual s'ha pelat una alsina surera

El president ha inaugurat, aquest migdia, la primera Fira del Tap de Cassà de la Selva

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat avui la seva visita a la primera Fira del Tap de Casà de la Selva per assegurar que en aquests moments “Catalunya com a país sura” i ha llançat un missatge a “aquells il·lusos enterradors abans d’hora”, per advertir-los que “la nostra identitat, el nostre sentiment i la nostra voluntat  de ser surarà sempre per damunt dels seus il·lusos ofegadors”.

En el decurs de la seva intervenció, el  cap de l’Executiu ha comparat la situació de Catalunya amb la dels suro, un material que ha qualificat de “fràgil i minúscul davant la poderosa força de l’aigua”, que és capaç de “sobreviure i surar enmig del mar”, tot i tenir-ho “tot en contra”.   De la mateixa manera, ha assegurat que Catalunya és un país “capaç de sobreviure i surar, tot i que molts l’intenten enfonsar i encara que ha tingut moltes  forces que l’intenten apretar”, perquè “a la que es descuiden, tornem a surar”, ha afegit.

Prèviament, el president ha visitat els diferents estands de la Fira, on s’hi ha donat cita les principals institucions vinculades amb el món del suro, comerciants de productes fets amb suro, així com una demostració  de la fabricació de taps com es feia antigament.  Es traca d’un certamen capaç de “fer territori, recuperar memòria, de fer reivindicació d’un ofici i d’un producte molt arrelat”, ha afirmat.

Durant la seva intervenció, que ha tingut lloc a la Plaça de la Coma, Puigdemont ha aprofitat per felicitar als productors de ser una referència arreu del món. Pel president, en un tap de suro hi ha “natura, vida i cultura gastronòmica de qualitat”. Per això, ha posat en relleu, l’esforç  de molta gent que ha estat capaç de conrear i reservar un patrimoni  natural que considera que “diu molt d’allò que som” i ha destacat el futur d’aquest producte.

El cap del Govern ha conclòs el seu parlament afirmant “no és casualitat que  els millors vins estiguin tapats amb el millor suro, que ve d’aquí i que es puguin servir en els millors restaurants del món”.

Carles Puigdemont ha estat acompanyat durant la visita de l’alcalde de Cassà, Martí Vallès; del delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i del director de la Fira, Angel Madrià.

La Fira del Tap de Cassà de la Selva reivindica el passat, el present i el futur del sector surer a través de maridatges, demostracions d’oficis, xics-xecs, peles del suro, debats i tertúlies i molts altres actes. Així, durant el cap de setmana també es posaran a debat alguns aspectes de present i de futur vinculats al sector surer.