• Imprimeix

Convocatòria de les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística

Convocatòria de les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística

Les proves per a l’obtenció dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística es convoquen cada any per mitjà d’una resolució que habitualment es publica al DOGC a final de gener. La resolució estableix les condicions i els calendaris de tot el procediment. Podeu consultar la resolució de convocatòria de certificats de català corresponent a l’any 2019:

Resolució CLT/3068/2018, de 27 de novembre, per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DOGC núm. 7785, de 10 de gener de 2019)

El termini de presentació de sol·licituds d’inscripció és del del 28 de gener al 13 de febrer de 2019.

El sistema de certificats de la Direcció General de Política Lingüística permet acreditar cinc nivells de competència lingüística en català, a efectes d'aprenentatge de la llengua, treball (tant a l'administració pública com al món socioeconòmic), estudis o simplement per interès personal. Abans de fer la inscripció us recomanem que consulteu els objectius i continguts de les proves.

 

 

Requisits

Es poden presentar a les proves les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de realitzar-les. Per inscriure-s’hi no hi ha cap requisit de titulació prèvia i poden fer-ho  totes les persones que vulguin obtenir qualsevol dels certificats que s'ofereixen independentment del sistema d’aprenentatge que hagin seguit (cursos, autoaprenentatge...). Una persona pot inscriure’s a diversos certificats en una mateixa convocatòria.

Els exàmens consten de dues parts: la prova escrita i la prova oral. La data de la prova escrita és única per a tothom i s’estableix en la resolució de convocatòria. La data, l’hora i el lloc de les proves orals es comuniquen el mateix dia de la prova escrita, en el mateix local d’examen.

 

Data d'actualització:  11.01.2019